The 2019 CPI Instructor Conference

18.-22.11.2019 Birmingham, Iso-Britannia

Laurea ja Crisis Prevention Institute ovat tehneet lisenssisopimuksen, jonka perusteella Laurealla on oikeus tarjota yksinoikeudella Suomessa CPI:n sertifioimia MAPA® –koulutuksia (henkilöstökoulutuksia ja eritasoisia kouluttajakoulutuksia). Vuoden 2020 alusta lähtien MAPA® –koulutuksia on laajennettu Laurean ja organisaatioiden välisillä lisenssisopimuksilla. Tämän Lisäksi yksittäisillä kouluttajilla on mahdollisuus alihankintana toteuttaa MAPA® –koulutuksia. Laureassa toimiva Suomen MAPA® –keskus koordinoi kaikkea Suomessa tapahtuvaa MAPA® –koulutusta sekä kehittää ja valvoo koulutuksen laatua. MAPA® –keskuksessa työskentelee kaksi kokopäiväistä Laurealaista.

Crisis Prevention Institute järjestää joka toinen vuosi kansainvälisen kouluttajien konferenssin. Tähänkin konferenssiin oli saapunut noin 200 kouluttajaa ympäri maailman. Koulutukseen on vuosien aikana osallistunut useampikin suomalainen kouluttaja. Tänä vuonna Laureasta konferenssiin osallistuivat maavastaava erityistason MAPA® –kouluttaja Anna Vaara, erityistason MAPA® –kouluttaja ja lehtori Aulikki Yliniva sekä lehtori Sini Seppä-Kortelainen. Laurealaisista ensikertalaisina osallistuivat Anna ja Sini.

Matkamme tavoitteena oli osallistua konferenssiin sekä tavata yhteistyökumppaneita. Heti matkan aluksi saimme kutsun lähellä Birminghamia sijaitsevalle CPI:n toimistolle. CPI:n Europen on kolme toimispistettä Isossa-Britanniassa sijaitsevat Lontoossa, Manchesterissa ja Stoke-on-Trentissa. Matka Birminghamista junalla kesti noin 45 minuuttia ja matkan aikana saimme ihailla junan ikkunasta avautuvia kauniita englantilaisia maalaismaisemia. Sanonta Englannissa sataa aina, ei meidän matkan aikana pitänyt paikkaansa, vaan Englanti näytti parhaat puolensa.

Päivä Stoke-on-Trentissä vierähti yhteistyökumppaneiden kanssa ja saimme kattavan kuvan CPI:n toiminnasta Isossa-Britanniassa sekä koulutusten maailmanlaajuisesta koordinoinnista. Stoke-on-Trentin toimiston kautta CPI koordinoi maailmanlaajuisesti kaikki MAPA® –koulutukset. Viime vuonna MAPA®-koulutettuja oli globaalisti 1.4 miljoonaa ja yhteensä koulutuksen käyneitä on noin 15 miljoonaa. Poikkeuksena tietysti Suomi, jonka koulutukset koordinoi Laurea. CPI:n ja Laurean välinen sopimus on ainutlaatuinen, sillä kaiken muun MAPA® –koulutuksen kouluttavat CPI:n omat erityistason kouluttajat (GPI) ja vain Suomessa on oma vastaavanlainen kouluttajarinki (FPI). Laurealle koulutuksia toteuttaa 14 erityistason kouluttajaa.

Konferenssi järjestettiin Birminghamin keskustassa The Studio-koulutuskeskuksessa. Konferenssipäivän ohjelma sisälsi tänä vuonna sekä kokemusasiantuntijoiden että tutkijoiden puheenvuoroja. Ohjelma oli rakennettu fyysisen rajoittamisen ja käyttäytymisen hallinnan ympärille. Tervetulopuheessa CPI:n toimitusjohtaja Martyn Dadds mainitsi erityisesti Suomen, Laurean sekä erityislaatuisen tavan toteuttaa ja koordinoida koulutuksia Suomessa. Päivän ensimmäisen puheenvuoron piti Ajipola Lewis. Hänen lapsensa oli kuollut rajoittamistilanteessa. Tämän jälkeen Ajipola on ajanut lakimuutosia liittyen rajoittamistoimenpiteiden käyttöön ja toimii aktiivisesti asian ympärillä Iso-Britanniassa.

Aamupäivän luentojen jälkeen iltapäivällä vuorossa oli erilaiset työpajat, joihin oli ennakkoilmoittautuminen. Työpajoissa pääsimme tutustumaan eri ammattiryhmien CI -kouluttajiin (Certified Instructor). Osallistuimme kahteen erilliseen työpajaan. Lounaan jälkeen luennot jatkuivat, vaikuttavan puheenvuoron piti myös Nina Jackson, joka kertoi omakohtaisia kokemuksia psykiatrisesta hoidosta, sekä hoitoa edeltäneistä lapsuusajan traumoista. Nykyään Nina työskentelee apulaisjohtajana yrityksessä, joka tukee ja auttaa henkilökuntaa kuormittuneissa työoloissa.

Viikko vierähti nopeasti ja saimme paljon ideoita toiminnan kehittämiseen. Myös monet tutut nimet saivat kasvot matkan aikana J Seuraava konferenssi järjestetään syksyllä 2021. Toivomme tuolloin Suomesta runsasta osallistujamäärää.

Jaa uutinen:

Facebook
Twitter
Sähköposti
WhatsApp
Skip to content